منابع آزمون کارشناسی ارشد زبان عربی
الف - مقدمه و معرفی رشته
گروه زبان و ادبیات عربی در سال ۱۳۴۱ در مقطع کارشناسی در دانشگاه اصفهان در بخش زبانهای خارجی دانشکده ادبیات و علوم انسانی تأسیس شد و در سال ۱۳۴۸ سال تأسیس دانشکده زبانهای خارجی این گروه نیز مانند سایر گروههای زبانهای خارجی به عنوان یک گروه در این دانشکده استقرار یافت و به کار خود ادامه داد تا در سال ۱۳۷۰کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عربی دائر گردید و در کنار دوره کارشناسی به فعالیت خود ادامه داد. ضمناً در طول این مدت رشته دبیری و مترجمی این گروه تأسیس شد و برای چند سالی ادامه یافت و بنابر دلائلی ملغی گردید و آنگاه با افزایش تعداد اعضاء هیأت علمی واجد شرایط دوره دکترای این رشته در سال ۱۳۸۰ دائر گردید. و تا کنون با موفقیت به کار خود ادامه داده است و فارغ التحصیلان دوره ارشد و دانشجویان دکترای این گروه غالباً در مراکز آموزش عالی فعالیتهای علمی مشغولند.
لیست دروس منابع ازمون ارشد زبان عربی
ب_ کاستیهای برنامه موجود
۱- در برنامه موجود برای دروسی مانند تاریخ ادبیات عربی در دوره های جاهلی و اسلامی و عباسی و معاصر واحدهای بسیاری اختصاص داده شده بود. که هر چند در جای خود لازم است امّا با توجه به محدودیت ساعات و واحدها درسهای دیگری که باید ساعات و واحدهای زیادی به آنها اختصاص داده شود. مانند درس ترجمه ، درس مطبوعات – به نظر می رسید که واحدهای یاد شده باید کسر و به درسهای اخیر افزوده شود که این کار در برنامه اصلاحی صورت گرفت.
۲- جای درسهایی مانند درس نحو تطبیقی، متون نظم و نثر فارسی، فرهنگ و تمدن اسلامی و معرفی مشاهیر اصفهان در برنامه خالی بود.
۳- نظام دروس کلّی و بدون تقسیم بندی به دروس پایه و اصلی مشترک و اختصاصی برنامه ریزی شده بود که می بایست این نقیصه بر طرف شود.
۴- در برنامه موجود دروس اختیاری پیش بینی نشده بود که لازم بود در برنامه پیش بینی شود.
۵- سر فصلهای دروس و مراجع و منابع هر درس به صورت دقیق و مفصّل تنظیم نشده بود. و در برنامه اصلاحی حاضر رفع این نقیصه گردید.
ازمونهای مرحله ای منابع ازمون کارشناسی ارشد زبان عربی
ج- اهداف برنامه درسی جدید
در این برنامه سعی شده دانشجوی رشته زبان و ادبیات عربی ضمن آشنایی لازم با تاریخ ادبیات و نیز قواعد صرف و نحو و نقد و بلاغت و متون کلاسیک با تحولات و تطوّرات ادبی عربی در عصر حاضر نیز آشنا شود و فارغ التحصیل این رشته بتواند به خوبی مقاصد خود را به زبان عربی بیان کند و خوب بنویسد، و خلاصه در حدّ لازم مهارت کافی برای پاسخگویی به نیاز جامعه از نظر برقراری ارتباط با فرهنگ و تمدن و اقتصاد و سیاست و اجتماع کشورهای عربی و اسلامی – مهارت لازم را به دست آورد.
مشاوره تحصیلی کارشناسی ارشد زبان عربی
فعالیتهای صورت گرفته کمیته سیاستگذاری برنامه درسی این گروه
کمیته سیاستگذاری این گروه اولین جلسه خود را در تاریخ ۲۸/۱/۸۰تشکیل داد، وطیّ نشست های پی در پی مقرر شد دو گرایش در گروه ایجاد شود، اول گرایش کاربردی زبان عربی که برنامه آن تدوین و به تصویب نهایی شورای سیاستگذاری دانشکده زبانهای خارجی رسید که این گرایش مستقل و مجزّای از برنامه زبان و ادبیات عربی تدوین شده است. دوم گرایش زبان و ادبیات عربی که این گرایش در حقیقت همان برنامه موجود گروه است که با کم و زیاد کردن واحدهای درسی، حذف برخی دروس، ادغام آنها و گنجانیدن برخی دروس جدید در برنامه در حداکثر تغییر ۱۲واحددرسی، تدوین شده است. و آن همین برنامه ای است که سر فصل آن در پیش روی محققّان و استادان ارجمند تقدیم می گردد.
- ۹۶/۰۷/۱۷
- ۲۴۱ نمایش