منابع آزمون کارشناسی ارشد علوم انسانی

منابع آزمون کارشناسی ارشد علوم انسانی, منابع کارشناسی ارشد علوم انسانی, منابع آزمون ارشد علوم انسانی, منابع ارشد علوم انسانی, منابع ازمون کارشناسی ارشد علوم انسانی, منابع ازمون ارشد علوم انسانی, منابع کنکور کارشناسی ارشد علوم انسانی, منابع کنکور ارشد علوم انسانی

منابع آزمون کارشناسی ارشد علوم انسانی

منابع آزمون کارشناسی ارشد علوم انسانی, منابع کارشناسی ارشد علوم انسانی, منابع آزمون ارشد علوم انسانی, منابع ارشد علوم انسانی, منابع ازمون کارشناسی ارشد علوم انسانی, منابع ازمون ارشد علوم انسانی, منابع کنکور کارشناسی ارشد علوم انسانی, منابع کنکور ارشد علوم انسانی


کانال تلگرام سنجش امیرکبیر و تخفیف های شگفت انگیز ساعتی و روانه

منابع آزمون کارشناسی ارشد علوم انسانی, منابع کارشناسی ارشد علوم انسانی, منابع آزمون ارشد علوم انسانی, منابع ارشد علوم انسانی, منابع ازمون کارشناسی ارشد علوم انسانی, منابع ازمون ارشد علوم انسانی, منابع کنکور کارشناسی ارشد علوم انسانی, منابع کنکور ارشد علوم انسانی

طبقه بندی موضوعی

منابع کنکور ارشد علوم‌ اجتماعی

شنبه, ۱۵ مهر ۱۳۹۶، ۰۹:۵۶ ق.ظ

منابع آزمون ارشد علوم اجتماعی

رشته پژوهش علوم اجتماعی و منابع آن( منابع آزمون ارشد رشته پژوهش علوم اجتماعی )

 

رشته  پژوهش علوم اجتماعی و منابع آن

دوست دارم اول یک شناخت کلی در مورد رشته پژوهش علوم اجتماعی (پژوهشگری) داشته باشیم با این نیت چند خطی درمورد مقطع کارشناسی ارشد و ماهیت این رشته تقریر خواهیم کرد:

دوستان عزیز مقطع کارشناسی فرصت خوبیست برای یافتن و پی گیری علایق علمی و استعدادهای ذاتی فرد، و با پیروی از این قاعده که پی گیری علایق و آرزوها  یعنی آغاز وادی موفقیت؛ به این نتیجه خواهیم رسید که دستیابی به مقاطع بالاتر در گرو خودشناسی ویا شناخت استعدادها و علایق درونی خویش است . لب لباب اینکه اگر به مباحث علوم اجتماعی علاقه کافی ندارید و به دلایل دیگری غیر از آن چیز که قبلاً ذکر شد این رشته را انتخاب کرده اید بدانید که راهتان به ترکستان است چراکه موتور محرکه ادامه تحصیل در سطح کارشناسی ارشد و یا دکترا  انگیزه وافر وعلاقه ذاتیست.

 

رشته پژوهش علوم اجتماعی ازجمله رشته هایست که در پارادایم نوین علمی یعنی پارادایم نگرش سیستمی می گنجد، به عبارت دیگر این شاخه ماهیتی بین رشته ای دارد چراکه پیوندیست میان تحلیل های آماری و تئوری های انتزاعی.

 

لازم به ذکر است که در سطح دکترا رشته ای به نام پژوهش علوم اجتماعی یا جیزی شبیه این عنوان  وجود خارجی ندارد.

 

مباحث مورد آزمون برای ورود به این رشته در مقطع ارشد شامل مسائل زیر میشود:1- زبان عمومی (10 سوال معنی 5 سوال گرامر) و زبان تخصصی 2- نظریات جامعه شناسی 3- آمار و ریاضی(معمولاً 85% آمار و 15% ریاضی) 4- روش تحقیق که ضرایب آنها به ترتیب 2،2،2و4 می باشد؛ پش روش تحقیق از اهمیت مضاعفی برخوردار است.

منابع کنکور ارشد علوم اجتماعی

و مباحث الزامی و پایه که در مقطع ارشد ارئه می شود شامل دروسی از قبیل بینش جامعه شناسی 1 و 2 (نظریات جامعه شناسی) روش تحقیق1 و 2 ؛ آمار پیشرفته و کاربرد کامپیوتر در آمار(spss) قشربندی اجتماعی وسمینار جامعه شناسی شهری و ..... می شود به علاوه پایانامه که 9 واحد از 32 واحد ارائه شده است.

مشاوره تحصیلی ارشد علوم اجتماعی

و اما منابع آزمون ازشد رشته پژوهش علوم اجتماعی و توصیه های من:

قبل از هر چیزکتاب های تست پردازش و دفترجه سوالات سال گذشته را تهیه کنید چون بهترین رفرنس همان سوالات سال های قبل است؛ من هم سعی خواهم کرد جدیدترین ورژن لیست منابع را تا آنجا که فهمم یاری دهد به شما معرفی کنم. پس پردازش یادتون نره و قبل از مطالعه هر مبحثی سوالات سال های پیش رو بصورت سطحی ،برای درک کلی و ساختاری از نحوه ی طرح سوالات و میزان مشکل بودن و باروم  آن مطالعه بفرمایید ؛ گفتم باروم  اها کتاب پردازش جواب های تشریحی داره و منبع سوالات را با صفحه آن مشخص کرده که مطالعه آنها قبل از شروع هرکاری واجب است تازه گفته باشم که دل خودتو رو صابون نزنید ، آزمون ارشد تفهیمی نیست عموماً باید عین مطالب یادتون باشه مخصوصاً برای نظریات جامعه شناسی   .

برنامه ریزی ارشد علوم اجتماعی

الف) زبان عمومی و تخصصی:

بهترین منبع از لحاض جامع بودن برای لغات عمومی کتاب 3000 واژه پردازش است که این لغات را از آزمون های سالهای قبل بیرون کشیده است که کتاب های اصلی معرفی شده مثل واژگان ضروری برای تافل و 504 واژه را نیز دربر می گیرد. برای یادگیری گرامر، کتاب «اینگلیسی از دبیرستان تا دانشگاه» عباس فرزام کافی است.

تاریخ ثبت نام ارشد علوم اجتماعی

اگر زبانتان  در حد مطلوبیسیت برای زبان تخصصی کتاب های نظریات معاصر ریتزر و یا جامعه شناسی گیدنز را به زبان اصلی مطالعه کنید در غیر این صورت زبان نخصصی برای دانشجویان علوم اجتماعی کشاورز را مطالعه کنید و اگر زبانتان در حد دبیرستان است جزوه هورتن که تبدیل به کتاب شده است بسیار خوش هضم و به نسبت مناسب است. مرور سوالات زبان سالهای قبل یادتون نره مثلاً امسال یکی از متن های سال 87 تکرار شده بود.

 

ب) نظریات جامعه شناسی:

دوباره تذکر می دم که متاسفانه و یا خوشبختانه  کنکور ارشد حداقل آزمون امسال تفهیمی نبود.

 

ترتیب نوشتن نشانه اولویت منابع است

کتاب اصلی که بیش از 50% سوالات از این کتاب می آید ، کتاب نظریات جامعه شناسی معاصر ریتزر، ترجمه محسی ثلاثی است . کتاب بعدی  کتاب زندگی و اندیشه بزرکان جامعه شناسی لوییس کوزر است که فقط بخش اندیسه های آنرا مطالعه کنید  تازه تابحال درمورد تورشتین وبلن سوال نیامده است عموماً این فرد را جزو نظریه پردازان بزرگ بشمار نمی اورند.همچنین تابحال فقط یک سوال درمورد کارل مانهایم آمده است که امسال بود. دوباره تاکید  می کنم فقط اندیشه ها را بخوانید.

منابع پیشنهادی ارشد علوم اجتماعی

کتاب بعدی سیر اندیشه بزرگان جامعه شناسی  ریمون آرون ؛ ترجمه باقر پرهام است که خودم مطالعش نکردم قابل ذکر است که بسیاری از مطالب این کتاب با کتاب کوزر هم پوشی دارد فقط مقداری کاملتر است وعلاوه براین 3 نظریه پرداز باستانی یعنی روسو ، دوتکیول و منتسکسو نیز در این کتاب معرفی شده اند که  هرساله حداقل یک سوال از این  افراد می آید.

 

کتاب دیگر که امسال به لیست منابع اضافه شد کتاب خرد جامعه شناسی یوسف اباذری؛انتشارات طرح نو است؛ این بدعت که منجر به شوکه شدن من یکی شد، نشان می دهد که آقا یوسف( استاد دانشگاه تهران) طراح سوالات نظریه است .

 

توصویه من این است که اگر یادگیری و نه استنباط نظریات برای شما آسان است همه کتاب های معرفی شده را مطالعه کنید در غیر این صورت و اگر وقت کافی ندارید کتاب سیر اندیشه بزرگان جامعه شناسی  ریمون آرون که کتاب قطوری نیز هست را حذف کنید. خوددانید!!

 

منابع خیلی خیلی تکمیلی برای نظریه: جزوه نظریات 2 جهاد دانشگاهی تهران که تقریباً خلاصه کتاب نظریه های توسلی و نظریه های آزادآرمکی است که فوقش 2 سوال از آنها می یاد.

 

ج) آمار و ریاضی:

 

دوباره توصیه می کنم قبل از خواندن مباحث سوالات گذشه را بررسی کنید. پس اول سوالات آمار را مرور می کنید تا به ساختار وباروم آن پی ببرید . برای مطالعه آمار و ریاضی، یه راه برای دانشجویان ترسو البته نسبت به آمار و ریاضی این است که فقط سوالات  12 سال اخیر را مطالعه کنند(با جواب تشریحی در پردازش) مطمئن باشید که اگر بر این سوالات تسلط پیدا کنید حداقل 60% آمار را در کارنامه خود خواهید دید.

 

و برای علاقه مندان به آمار وریاضی یا راه دوم: کتاب اصلی برای مطالعه آمار کتاب روش های آماری کریم منصورفر ،انتشارات دانشگاه تهران است .

 

البته توصیه می کنم که فصل احتمالات را در این کتاب حذف کنید مرور سوالات احتمال سال های گذسته کافی است و درهمین حد سوال از احتمالات می آید.

 

کتاب مکمل یا به عبارت دیگر خلاصه روان از کتاب منصورفر کتاب آمار در علوم اجتماعی با نرم افزار spss ، نوشته علی ساعی است که مطالعه آن را توصیه می کنم

 

منبع خیلی خیلی تکمیلی کتاب مقدمه ای برآمار در علوم اجتماعی نورمن کورتز ،ترجمه حبیب الله تیموری است که مطاله آن پربار ولی برای آزمون کم ارزش است و مطالعه آنرا برای آزمون توصیه نمی کنم .

 

بهترین منبع برای مطالعه ریاضی همان جزوه ریاضی پایه اساتید خودتان است چراکه سوالات ریاضی از تعیین دامنه و ماتریس و مشتقات و حد یا لیمیت تخطی نمی کند که بسیار آسان است و حتی تسلط بر سوالات ریاضی سالهای قبل تقریباً کافیست. (البته کسانی که ذاتاً با ریاضی مشکل دارند اگر بیخیال این 10-15% شوند خیلی ضرر نکرده اند).

 

د) روش تحقیق:

 

روش تحقیق ضریب 4 دارد که از اهمیت مضاعفی برخوردار است. کتاب بیس یا پایه برای مطالعه روش تحقیق کتاب نحوه انجام تحقیقات اجتماعی خانم ترز بیکر ، ترجمه هوشی جون( هوشنگ نایبی) است .-طی بررسی آزمون های ارشد سال ۹۰ متوجه تغیراتی در منابع روش تحقیق شدم که لازم می دانم در اینجا ذکر شود طی یکی دو سال اخیر توجه طراحان سوال کنکور به روش های کیفی بسیار زیاد شده است و در این دو سال سوال های زیادی از روش های کیفی طرح کرده اند که منبع اصلی آن کتاب روش تحقیق کیفی اوه فلیک ترجمه دکتر چاوشیان می باشد که شاید بیش از ۲۵درصد سوالات سال گذشته از این کتاب امده است و همچنین کتاب طراحی پژوهش های اجتماعی نورمن بلیکی ترجمه چاوشیان هم اهمیت بیشتری پیدا کرده است انتشارات هردو کتاب ذکر شده انتشارات نی هست

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی